Inlägg

Visar inlägg från april, 2012

Den underbara leken..

Bild
Tänk att något så enkelt som lek innebär så otroligt mycket. Många gånger kommer jag på mig själv med att titta på lillsessan och bara njuta av hennes lekar. Hon sitter ibland en lång stund och bläddrar i böcker och pratar för sig själv och nyligen har hon börjat studera bilderna:-) Igår lärde hon sig att lägga i saker i sina korgar efter att ha plockat ut dem. Så lycklig hon var över detta och hon satt länge och bara plockade i och ur. Tänk vad mycket barn lär sig i leken och hur viktigt det är att de får tiden att utforska allt de behöver lära sig. Tror tid och förtroende för att de KAN är bland de viktigaste man kan ge sina barn. Också bekräftelse när de gör olika saker. Vilken härlig tid det är just nu och vi kan leka hela dagarna, jag och lillsessan o vi har såå roligt:-)

Belöningen

Bild
efter en lång dag med hårt jobb är 5 ägg från pullorna. 1 grönt Isbar, 1 ljusrosa Faverolle, 1 cremefärgat Hedemora och 2 cremefärgade prickig Leghorn:-) Härligt, lillsessan föjer med varje dag och hämtar äggen och hon håller noga i äggkartongen:-)

Hönsgården nätad

Bild
Idag har vi jobbat igen jag och syster och nu är min hönsgård färdig med nät och pinnar:-) Nät är från Jula, 1x30m två längder på varandra. Härligt att se hönsen på plats, nu är det lite säkerhet kvar och lite hönsgårdsinredning:-) Tack goa syster för dina muskler och ditt underbara sätt, vad vi än gör så har vi alltid så himla roligt tillsammans:-)

Hönsgården

Bild
Idag har jag och min syster Tunde lekt skogshuggare:-) 1 Vi har tagit ner pinnar från marken som ändå behövde rensas upp lite, perfekt 2 Sen fick vi bära upp allt inför spetsning 3 Sedan skulle vi spätta upp hål i marken, 16 hål till 16, 2,5 m pinnar 4 Pinnarna slogs ner och fästes ordentligt Så här blev resultatet och i veckan ska vi spänna upp hönsnät:-) Vad tycker ni? Syrenbuskarna var vi noga med att få med i hönsgården för skugga och spa:-) Under tiden fanns mamma och syster Edit på plats och lagade mat och tog hand om lillsessan som då och då var ute och hejjade på arbetarna:-)

Min gård

Bild
Underbar morgon här på gården..... Igår kom veden också så snart är det dax att hugga i och ta fram skoghuggarandan:-) måste erkänna att det är ett härligt jobb att bära in ved. Gillar när det ser snyggt och prydligt ut i vedhuset inför vintern och det är ett lätt jobb, inga svårigheter, bara att bära:-)

jag har lagat det med kärlek...

Bild
Man brukar säga att man lagar maten med kärlek och visst blir maten mycket godare när passion är huvudingrediensen!!

Silviakaka

Bild
Mitt första bak på våra egna ägg, så härligt och såå gott:-)

En kopp te

Bild
Sååå Gött. Earl Gray Russian med lite socker och en skvätt färsk lime:-) Precis vad dom passar bra när man haft en rejäl förkylning....