Inlägg

Visar inlägg från juni, 2012

Happy lady.....

Bild
Sååå snyggt:-)

Uppdatering:)

Bild
Känns mycket bra att bli så här ompysslad, så nöjd med håret hittills, Tjohooo!!

Kort och rakat

Bild
Idag blir det förändring hos frisören:-)

Syster Yster i Tibro

Bild
Fikade med min underbara vän i Tibro i förra veckan. Mitt i stan på ett idylliskt litet fik njöt vi av supergoda smörgåsar och morotskakor:-)  Det var nästan som att kliva in i en liten butik där nytt möter gammalt, verkligen inspirerande och snygg inredning. Med superbra fika och jättetrevlig personal ligger Syster Yster i topp bland mina fikaställen i sommar:-) Systeryster Tack min fina vän för fikat och berikande samtal!!:-)

Kycklingar...

Bild
Mamma Fiona med sin 1 dags gamla kyckling, såå söt:-)

Madame et monsieur Faverolle

Bild
Här går de två fina Faverollerna ute i det fria, men det är inne i stallet som det är riktigt spännande!! När jag tittade under mamma höna såg jag ett ägg dom verkade sönder och när jag tog upp det började ägget pipa och vibrera:-) blev både rädd och lycklig på samma gång! Snart kommer den lille fram, sååå spännande:-)

Väntar...

Bild
Nu är kaninburarna redo för nya små invånare. Väntar så på att kycklingarna ska kläckas, jag och lillsessan springer till stallet flera gånger per dag för att kolla om några har kläckts:-) Så spännande!! Har inrett med halm och spån, så får de välja hur de vill ha det. Kommer flytta dit hönan med kycklingarna och låta dem bo där i början tills de små kommit igång med mat och fått lite tid för sig själva. Sen får hönan presentera sina små för resten av flocken:-)

Kattungar

Bild
Sockersöta små kattbebisar...

Utelek i solen

Bild
Lillsessan fick liten lekplats här hemma när hon fyllde år. Här älskar hon att leka:-)

Blixtsnabba kakor med chokladcreme

Bild
Idag blev det chokladkakor till kaffet ur lilla kakboken. Enkla och goda kakor med mumsig fyllning, tror det hela tog mindre än 30 min. Vispade 2äggvitor, 1,5 dl socker, 2 msk kakao och 2 dl hackade och svagt rostade hasselnötter för hand. Klickade ut 20 st på plåt (ca en tsk) och gräddade i 15 min på 175 grader. Fyllningen gjorde jag på 50g smör, 0,5 dl florsocker, 2 äggulor, några tsk kaffe och 1 tsk kakao. Upphettade allt i lite vattenbad och fyllde kakorna. Blev 10st kakor så dubbel sats blir det nästa gång:-) Ooops...2 åkte ner i magen under baket...

Uv-kläder

Bild
Lillsessan är redo för sommarkul och solens strålar. Köpte dessa söta uv-kläder på  Lekmer  och de verkar suveräna. Inbyggd solskyddsfaktor 50 och lätta och tunna. Var på bvc förra veckan och fick höra att man skulle vara försiktig (helst inte använda alls) med solkräm på barn under 2 år. Kollade lite på nätet och lekmer.se hade massor med rea på just uv kläder så då passade jag på. Tror dräkten gick på 149:- och hatten på 69:- Kommer vara perfekt att leka i här hemma när hon är ute och självklart blir det nog massor med bus i nya barnpoolen:-)

Ruvande pönor

Bild
Har tre damer som ruvar duktigt. Ser såå fram emot kycklingar:-) Här har vi damerna: En Faverolle dam som ruvat i över två veckor nu så det närmar sig kläckning. Hon har valt en gammal foderkrubba, vilket jag tycker verkar trångt men jag vill inte störa henne och hon verkar nöjd:-) Här är en Leghorn dam som också har ruvat i över två veckor nu. Tydligen är foderkrubborna populära:-) Min tredje suris är också en Faverolle dam som började ruva idag och hon kommer att tillbringa sin första natt i redet inatt:-) Hon har valt ett av redena som jag har byggt, duktig pöna! En höna ruvar i 21 dagar. Efter vad jag har läst ska Faverolle inte vara så ruvsugna men det verkar inte gälla mina, hoppas att de sitter tiden ut och att det blir några små dunbollar i slutet på ruvningen:-)

Städning i hönshuset

Bild
Idag har jag städat hönshuset vilket jag gör noga en gång i veckan. Har byggt en superbra bajsuppfångare som sitter under pinnarna så det är bara att lyfta bort nätet och plocka upp pinnarna och hälla av bajset rakt ner i komposten. Jag byter halmet i redena vid varje städning och det gamla halmet sprider jag ut över nätet. När bajset blir för tungt trillar det ner på plasten och då fastnar det inte. Som jag sa innan bara att hälla av. Efter några städningar byter jag plasten under som är en bit presenning:-) Smidigt!!! Faverolletuppen Fabian har tröttnat på min städning och han hoppar upp på pinnen för att lägga sig för kvällen:-) Mina fina Kochin tittar nyfiket på den nya inredningen i redena:-) Så stora och vackra höns!! Golvhalmet byter jag lite av vid varje städning och plockar lite då det behövs..

Ormbunke i redet

Bild
Idag plockade jag ormbunkar som jag placerade i botten i alla reden. Ormbunkar motverkar ohyra eftersom de inte gillar ormbunken. Kanske skulle torkats först? Jag byter halm en gång i veckan så det visar sig... Ser härligt ut i alla fall :-) Kommer ge mig ut och plocka nu när det växer ute för att hänga på tork. Blir toppen att lägga i redena på vintern!

Mjölkfri Källarfranska

Bild
Ikväll bakade jag såå goda frukost bullar till imorgon. Superenkelt recept och det gick snabbt att baka vilket är ett måste i en mammas hektiska liv :-) Lillsessan älskar när jag bakar bröd till henne. Jag bytte ut mjölken mot havremjölk vilket gick jättebra! Tips: Ta lite mer olja så det blir saftigare Pudra på mjöl innan man bakar dem i ugnen Hade inte i något havregryn vilket receptet skriver Källarfranska recept