Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2012

Livets enkla, lyckliga stunder

Bild
Moster Tunde bär ofta hårband och lillsessan tittar alltid då fascinerat på hennes hår som hålls ihop av detta häftiga band. Lillsessan vill alltid låna den och bära den själv. Då känner hon sig såå fin:-) Idag när moster kommer till oss har hon med sig ett alldeles eget hårband till lillsessan. Rosa med vita prickar. När lillsessan får den ler hon så stort och säger åååååå, tack! Hon tar genast på sig den och spatserar runt i huset med världens leende och säger titta:-) Hon har på sig den länge:-) Tänk att något så enkelt kan skänka så mycket glädje! Tack fina syster för att du skänker så mycket av din kärlek och tid till min lilla sessa!! Älskar dig!

Veden inne..

Bild
Vedhögen i bakgrunden blev uppkapad och inburen på 4 timmar med hjälp av superstarka pappa och Tunde, tack mina hjältar:-) Tack underbara mamma som gjort Natalies dag så fin och för att du lagat så god mat! Im tar vi en ny dag, ca 15 stockar kvar och lite klyvning sen är det klart:-) Natalie får ännu en dag med fina mormor, morfar och moster, jippi!!!

Första förskoledagen

Bild
Imorgon är det lillsessans stora dag. Hon ska börja förskolan och med henne finns hennes underbara pappa:-) Väskan är packad med allt hon kan tänkas behöva: # extra ombyte # några strumpor # mysställ (fliece tröja, byxa) alltid bra att det finns.. # regnställ # stövlar # skaljacka (ännu en bra att ha) # nappisar Å blandade känslor är det, jag vet att hon kommer få så roligt för hon tycker om andra barn, samtidigt som vi släpper det bästa vi har.... Kommer tänka på henne hela dagen, medan jag själv vistas i förskolans värld... Mitt älskade barn jag önskar dig en fantastisk dag...

Härlig eftermiddag bland gran och ris

Bild
Efter middagen bestämde jag och lillsessan oss för att ta efterrätten i skogen, och så rätt vi gjorde i det:-) I skogen hittade vi massor av blåbär och hallon och våra händer och munnar var färgade både röda och blåa:-) Vi stannade länge nog för att få med oss lite av det goda hem. På stigar och i diken hittade vi gula fina kantareller som inte fick lämnas kvar, det blev så det räckte till några lyxiga smörgåsar med kantarellstuvning, mumma... Kvällsmaten intogs (för lillsessans del första gången) i soffan framför filmen Hopp:-) raringen åt och njöt och mellan tuggorna sa hon: hopp titta:-) En trött mamma ska nu stänga i hönshuset och sen se en film under en varm filt... Natti och hoppas ni är lika nöjda med er dag som jag är:-)

Hemmagjorda vitaminer

Bild
Tänk att det kan vara så värdefullt att få plocka sina egna grönsaker. Ikväll skördade vi våra ärtor och de var så goda. Lillsessan går själv till landet och plockar och njuter av varje bett:-) Tidigare på dagen plockade vi hallon i skogen och det blev också en favorit... Att lillsessan får i sig det hon behöver av grönsaker och nyttigheter, det behöver vi nog inte ens fundera på:-) Vi fortsätter att njuta hemma för snart börjar jobb och förskoletiden:-)

Pip...

Bild
Tittut:-)