Inlägg

Visar inlägg från februari, 2014

Renovera, tapetsera, måla...

Bild
Å nu drar det rejält i renoveringsnerven, men vad ska jag göra?? Älskar att göra om och måla eller tapetsera här hemma. Hmmm få se... Sovrummet behöver verkligen få ett lyft och hallen på övervåningen vore inte heller så dumt att göra om! Får grunna lite på viket det blir men känns som att hallen inte skulle ta så lång tid. Nu är det ljusblåa väggar och med allt snedtak så är det inte många ytor som behöver täckas, lister ska målas vita och även garderobsdörrarna. De raka väggarna kan få ett tapetlyft och dörrhandtagen på garderoberna ska bytas ut. Nån som har tips eller tapet idéer att dela med sig av?! Best regards, Your Name tel.: fax: your@email.com http://www.yoursite.com

Godaste Alla Hjärtans Dag tårtan Ever....

Bild
Idag har jag och lillsessan bakat tårta och den blev helt suverän:-) Jag gjorde fyllningarna och hon satte ihop den med lite hjälp från mig:-) Fyllning 1: Ahlgrens Bilar fluff Fyllning 2: Vaniljcreme Fyllning 3: Hallonsylt Å tårtbotten bakade Ica:-) Idag ska vi smaka den flera gånger!!! Glad Alla Hjärtans dag:-)

Ungersk matlagning

Bild
Finns så mycket gott att laga och så mycket gott att lära av mamma:-) Längst ner till vänster lagade jag en ungersk kycklinggryta med paprika. Kycklingen var av våra egenslaktade och smaken är helt underbar. Känslan av att jag vet precis varifrån djuret kommer och att jag kunnat följa det under sin uppväxt och att jag vet precis vad den ätit känns väldigt bra! Till höger gjorde jag en buljong av lite kyckling och benrester och soppan blev himmelsk:-)

Nappar...

Bild
Å den där nappen, den är så kär så kär men nu är det snart dags att skiljas från den. Lillsessan tog nappen första gången på BB och hon har njutit av den sen dess. Nu måste hon snart lära sig att vara utan den. En sorg så klart.... Hur har ni gjort när det var dags att lämna nappen? Så tacksam för svar! Vi tänkte att vi skulle göra ett paket av dem och ge till kaninbebisarna på Aspö i Skövde (stadsbondgården). Efter får hon välja ut ett nytt gosdjur från affären att sova med istället... Får se om det funkar:-) Å lillsessan blir stor...mitt hjärta!!!

Tuppslakt och himelsk kycklingsoppa

Bild
Idag har vi minskat flocken med 4 tuppar. Nu är flocken redo för våren och kan längta efter den i lugn och ro:-) i sommar ser jag fram emot en ny sorts kycklingar som ska kläckas hos mig. Äggen har jag beställt och nu väntar jag på en kommande surhöna som vill kläckas fram dem. Bjuder på en bild på höna och kycklingar:-) På de fyra tupparna fick jag två som soppan kokades av, sparade några bitar till en kycklinggryta, sparade levern till en hemmagjord leverpastej och fick kött över som ska malas ner till göra. Mycket mat blir det:-) på så sätt känns det bra att mina höns förser oss med både mat och ägg och tuppar som måste slaktas bort tas till vara på, på bästa sätt!!!