Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2014

Amning

Lillprinsen ammas och nu fungerar det riktigt bra:-) Amningsresan: Det är så otroligt enkelt att amma, maten finns ju liksom hela tiden tillgänglig, i rätt temperatur och i lagom mängd! För mig är det självklart att amma och jag hoppas kunna göra det länge!! Lillsessan ammades bara 4 månader, koliken kom ganska tidigt (misstänkt redan vid första bvc kollen, hon hade röda utslag på bål och ansikte), mjölkprotein överkänsligheten med och jag kände att jag inte hade tillräckligt med mat till slut. Jag slutade med komjölk men det hann inte gå ur kroppen på sessan förrän hon inte ville ha den mer. Kan ha varit stressen över allt som kom samtidigt som spökade med... Minns så tydligt att jag sa till alla, sjukhuset, bvc att mjölken tagit slut, alla svarade: - bara amma på, det kommer... Men lillsessan ville ju inte ha den, hon var ju så hungrig med så hon hade inte ro att suga... Till slut köpte vi en mjölkfri ersättning Althera, och den slukade hon, äntligen hade vi en nöjd bebis igen

Kummin Fänkål Anis te!

Bild
Innan lillprinsen kom drack jag hallonbladste för att det skulle hjälpa till med olika saker inför och efter förlossning (läs mer i länken). När jag handlade på hälsokosten tipsade de om ett te med kummin, fänkål och anis som skulle vara bra för att få igång amningen och som skulle hjälpa bebisens tarmar att komma igång och hjälpa till mot magknip/gaser som bebis kan få. De sa att det var bättre än semperdroppar. Vi fick ta till semperdroppar på lillsessan när hon fick ont i magen men tyckte inte de hjälpte. Hon hade också en pågående mjölkproteinöverkänslighet! Med lilprinsen dricker jag te varje dag, tycker det är lugnande på nåt sätt med, blir det lilla jag hinner med för mig själv:) Yes, alla som väntar, man får inte mycket tid för sig själv, så en kopp te är värdefullt:-) Jag undviker även färsk komjölk, då överkänslighet mot komjölk kan vara ärftligt till viss del. Är det så, så tar det ca 1 månad innan proteinet är helt ur kroppen, vilket innebär en månad minst med kolik ( är

Mina 5 knep att få tiden att stå still!

Bild
Det är helt otroligt vad tiden går fort, lillprinsen är två veckor på söndag, vardagen går så fort, även om vi tar det väldigt lungt och försiktigt här hemma! Lillsessans förskolebilder på väggen påminner mig om att hon blir stor tjej, särskilt när hon har lillprinsen i knät:-) Nu är hon storasyster:-) Så hur gör man för att få tiden att stanna upp lite, föreviga ögonblicken och lagra guldkornen i minnet? Här kommer mina 5 knep: 1# Ta många bilder, förstora och låt dem berätta din historia på väggarna i hemmet! (Bjuder på vår förstoring av oss när vi gifte oss borgerligt med lillsessan i magen) 2# Skriv dagbok, babybok eller notera händelser i en kalender. Så värdefullt att få gå tillbaka i tiden och minnas tillbaka när barnen blir äldre. Mina hjärtan kommer få sina dagböcker när de blir äldre:-) Det blir ett bra tillfälle att läsa tillsammans! 3# Stäng av Tv/dator/mobil/platta och föreviga stunden!!! Det är lätt att amma framför Tv:n, sitta med mobilen i handen (det gör även jag

Play Doh

Bild
Lillsessan avancerar nu:-) Hon jobbar med detta stora intresse varje dag! Igår var hon med och bakade ny deg och vi fick fyra nya färger. Hehe, här får jag friska upp minnet kring färgskalorna:-) igår fick vi till lila, men den kan bli finare i färgen. De fyra färgerna höll ca 30 min innan de började blandas ihop till en grå massa:-) Hon har så kul! Stort intresse är blommor som hon har studerat hela sommaren genom att plocka alla mina i krukorna:-) Först gjorde hon blommformen, efter ett tag kom knoppen och nu har blommorna fått stjälkar:-) Bra jobbat stumpan!:-)

Skogens skatter

Bild
Idag efter första dagen på förskolan sedan lillprinsen kom, tog pappa med lillsessan ut på en skogspromenad:-) Efter en bra tur kom de hem med en Ica kasse full med Karljohan:-) Så vackra stora svampar, och så goda:-)!!! Lillsessan hade hittat den största:-) Efter en timme hittade vi stumpan sovandes i soffan, utslagen:)) Pappa hade fått upp suget rejält så han gav sig ut efter mer:-) Å vilken överaskning han kom hem med:-) En himla massa Karljohan! Pappa stod resten av kvällen i köket och rensade, hackade och stekte:-) Såå gott:-)

Magen...

Bild
Nu en vecka efter förlossningen är ju magen inte så stor längre:-) jag kan göra så mycket igen och är så mycket lättare:-) Kroppen är ju helt fantastisk, efter amning blir det lite lchf med så där ska jag bli av med det sista:) Före och efterbild på magen:

Tack för alla fina presenter!!!

Bild
Vi har haft lite besök nu och lillsessan och lillprinsen har blivit så bortskämda:) Igår fick vi mer besök och blev överraskande med blöjor:-) skitbra när man precis kommit hem med bebis, det är ju det som man gör av med mest:-) ett bra tips när man ska hem till nån som fått bebis, blöjor kan man inte ha för mycket av hemma:-)!! Libero med, perfekt när man samlar poäng i Liberoshoppen:-) Lillsessan blev också bortskämd med lite kläder, precis som lillprinsen:-) Tack allihop för alla preseter och för alla besök!! Lillsessan tyckte verkligen om att bli uppmärksammad som storasyster:-) Fick inte med allt på bild men nu har vi kläder och saker så lillprinsen klarar sig ett bra tag, tack allihop för allt fint vi fått innan bebis kom:-) Färgen går i blått nu:-)

Babynest

Bild
Lillprinsen gillar sitt Babynest!=homerun:-)!! Som jag kämpade med det:-) Jag tror den ger trygghet eftersom den ligger så nära honom. I den somnar han faktiskt snabbare än i sängen med täcke och kudde! Vilken tur:-) Har redan fått tvätta den 1 gång och tumlat och det gick finfint:-) Allt höll, puhh!! Vill sy ett inlägg som jag tycker fattas i ett babynest. Ett inlägg med vaddering, samma tyg på ovansidan och plastat frotte på undersidan! Då slipper man tvätta hela nestet så ofta! Sov sött prinsen!

Dagböcker!

Bild
Jag har köpt böcker till lillsessan och lillprinsen som jag skriver i om kvällarna:-) det här är mitt sätt att fånga dagen, ögonblicken och sekunderna och föreviga dem till barnen med mina känslor och tankar! Lillprinsen fick sin bok och nu börjar jag skriva den till honom. Lillsessan har redan en bok som jag skriver i och ikväll har jag skrivit till henne om hennes resa hittills som storasyster:-) gissa om mamma är stolt!! Dessa böcker finns för dem att läsa när de blir äldre:-) då kommer de kunna få en inblick i hur deras vardag var som små här hemma med oss på gården:-)

Graco gungan:-)

Bild
Nu är gungan uppe igen och lillprinsen har testat den några gånger och nu börjar han njuta av den:-) Idag satte jag honom i den och glömmer sätta på den, då ser jag hur lillsessan skyndar sig fram och sätter på gunget och fostervattensljuden, sen hoppar hon upp i soffan igen:-) älskade unge, sån koll hon har på att lillebror ska ha det bra! Så stolt över henne:-)!!! Gungan har flera olika lugnande ljud och 6 olika gung:-) såå bra:-) Efter upptvätt blev tyget så nopprigt men med hjälp av mammas noppmaskin fick jag bort allt och gungan ser ut som ny:-)

Bebistiden, en tid att njuta..

Det är nu det är läge att lägga ner alla måsten och ta vara på tiden att njuta av det lilla och enkla: # Lillsessans goda hjärta och hand med lillebror, hon visar sån stolthet # Lillprinsens suckar, gäspningar och alla små ljud han har för sig # Pappa som får vara hemma med oss så länge # Tiden att få fly vardagen och få försvinna in i vår lilla bubbla:-) # Få vara hemma tillsammans och vänja oss vid allt det nya, viktigt för Lillsessan:-) Försöker ta in varje sekund av den här tiden och är så stolt över min lilla familj:-)

Att förlora tid och rum:-)

Bild
Lillprinsen har tre jobb som han sköter perfekt: äta, sova, bajsa:-) När dessa jobb är skötta mår han så gott! Lillsessan finns med hela tiden och hon sköter sina storasyster jobb: hämta filten, pussa honom när han äter, ta fram ny blöja och sjunga blinka lilla stjärna när han är ledsen!! Mamma och pappa är stolta:-) Nu har vi två små mirakel här hemma:-) Helt ljuvligt:-) Tiden går så fort, jag kan komma på mig själv förlora mig helt i lillprinsens oskyldiga och förnöjsamma ögon när han ligger vid bröstet och tittar! Doften som bebisar har är så underbar och jag älskar hur hans saker och huset luktar bebis:-) Den här tiden är så fantastisk och jag vill njuta av varje sekund:-) jag vet att den går så fort och snart trappas tempot upp då lillprinsen växer och börjar upptäcka världen, precis så som det ska vara:-) Känner mig otroligt lyckligt lottad:)) Imorgon ska vi på Efterkontroll och blir utskrivna från sjukhuset:-) just nu är vi på babyvård i hemmet:-)

En lillprins föds

Bild
En perfekt 3540 g och 53 cm lång lillprins föddes 22:47 den 17 augusti Min lilla familj mår så bra och lyckan är stor nu:-) Förlossningen var helt som jag ville, vilken fantastisk känsla att vi tillsammans (min fina man som var en klippa) gjorde nåt så stort:-) vi fick vårt efterlängtade barn, välmående och så vacker:-)

Sista dagen med magen..

Bild
Bf+14 idag och imorgon blir jag igångsatt:-) det innebär att detta är sista dagen med magen, sista dagen som gravid:-) Graviditeten har varit helt underbar men inte helt riskfri. Efter sjukskrivning i v 28 har jag fått kämpa för att inte föda för tidigt pga tidiga sammandragningar. Jag har fått lära mig att dra ner på mitt tempo, vilket är en tuff läxa för någon som mig som älskar fart:-) Mitt mål, v 35 nådde jag med bravur och nu i v 42 är jag nog fortfarande i chock:-) trodde aldrig jag skulle gå över:-) Jag har älskat att vara gravid och denna otroligt långa väntan närmar sig sitt slut:-) Nu ligger jag i sängen, precis krypit ner och lyssnar på åskan som mullrar. Kan inte heller ignorera hönsen i hönsgården, Fabian som galer och damerna i hönshuset som är missnöjda över att favoritvärpstället är upptaget av annan höna:-), de är för härliga:-)

Cupcakes

Bild
Idag har vi gjort cupcakes, lillsessan och jag:-) Urmysigt att baka tillsammans, detta är något hon verkligen tycker om och har varit lovad ett tag:-) Hon gillar att baka och att smaka:-) Recept ur Hello Kittys Muffins och Cupcakesbok: Chokladmuffins med vit choklad kristyr:-) Så här fina blev de:-) Lillsessan dekorerade finare än mamma!!

Ny etikett: Min syhörna

Kolla in min nya etikett:-) Detta intresset växer hos mig och vem vet kanske finns det babynest och babytillbehör att beställa så småningom:-) Häng med och håll utkik! Välkomna:-)

Sy babymössa mönster

Bild
Jag har sytt babymössor senaste dagarna och det är så lätt och roligt:-)! Första mössan tog 1 timme då jag inte fattade hur man skulle göra, men efter jag kommit på alla vändningar så tog nästa mössa bara 15 minuter att göra:-) Alltså lätt och snabbt:-) Jag ska försöka förklara så utförligt som möjligt och länkar även till sidan som jag tittade på och hittade mönstret: http://klippertill.wordpress.com/2013/04/08/sy-vandbar-mossa-i-ratt-storlek/   Måtten på huvudomfång hittade jag här: http://makrilldesign.blogspot.se/2013/01/snabbsydd-mossa-sa-gor-jag.html   Så här gjorde jag:   Jag vek ett tyg och nålade fast mitt mönster. Rätsida mot rätsida!! Sedan klippt jag runt (lägg till sömsmån om du tycker det behövs, beror på storleken på mössan). Kanten där vikningen på tyget är klipper man inte! Sy ihop med sicksack söm där du har klippt tyget! Hela vägen runt! Knyt trådarna på kanterna två, tre gånger och klipp bort överbliven tråd!  Så här ser det ut när du

Söndag:-)

Nu är igångsättningen bokad och nu längtar vi såå:-) Idag bf+12 och mamma är trött och sliten nu och alla vet jag längtar och är nyfikna:-) tack alla fina som ringer och kollar till oss!! Storasyster är så längtansfull och jag förstår att det känns som en evighet för henne. Nu vill hon nog ha mamma tillbaka som är rolig, snabb och kan springa ikapp med henne igen:-) Im ska hon och jag baka cupcakes tillsammans efter förskolan:-) Hennes sista dag på ett tag:-) Så på söndag är det dags om inget annat händer:-) Innan dess ska det småförberedas hemma, bakas och sys lite till:-)

Fler mössor

Bild
Idag fick lillsessan en mössa också, hon valde rosa:-) hon gillar angry birds så till hösten ska hon få en angry birds mössa med foder i:-)

Mer färdiglagat till frysen

Bild
Idag gjorde jag köttfärsås och en kasslergryta:)) mumma och rakt ner i lådor åkte de:-)

Gravidtips

Bild
Vet att jag lagade maträtter som jag frös in innan lillsessan föddes för att ha hemma de första dagarna. Hade fått tipset om att matlagning är det sista man vill ägna sig åt när man äntligen fått sin ängel:-)! Å det stämmer!!!! När vi kom hem med lillsessan kunde timmarna bara flyga förbi och många gånger kom vi på oss själva bara stirra på lillsessan och ta in varje rörelse och ljud hon gjorde. Jo så flög timmarna och när hungern smög sig på var det bara att ta upp mat ur frysen:-) Sååå bra! Så detta tipsar jag vidare om! Idag gjorde jag en handlig och i eftermiddag har jag stått i köket:)) Två stora lådor med Kyckling-Chilli-Lime och en låda med Fiskgratäng är klara och ligger i frysboxen:-) Bara att koka tillbehör till:-) Im lagar jag Köttfärsås och en Kasslergryta:-) När den här bebisen kommer så kan vi lägga tiden på att bara nyss, alla fyra:-) Lillsessan kommer inte vara på.förskolan utan hon kommer njuta av tiden med båda föräldrarna hemma och vänja sig vid att vara storasy

Sy mössor

Bild
Idag har jag sysselsatt mig med att sy babymössor:-) Det var hur enkelt som helst när jag väl förstod alla vändningar:-) Det blev ett jättebra resultat och på detta mönstret kommer alla mössor framöver att sys:-) Im gör jag fler och då kommer jag med en beskrivning:-) Vad tycks:-)???

Fortfarande utan Internet

Bild
Idag kollade dom ledningarna här hemma och det verkar som boxen blivit skadad, enl vår leverantör kan det dröja upp till tre veckor till:-) haha, verry funny:-) hur ska detta gå??? Vi vill ha tv, internet, telefon nu!!! Vi har ju fortfarande hemtelefon till krislägen då mobilteckning kan variera.... Hmmm, hoppas det kommer snart! Idag har jag och mamma haft en mysigt tripp på Hem och Hobby:-) blev lite bra shopping: # Massa bra matlådor för 10 kr/st # De hade mjuka handdukar för 10kr/st, köpte ett gäng i rosa, vit och turkos eftersom det är turkost i mitt badrum:-) # Fina tyger som jag ska sy mössor och dregglidar av:-) # Block, saker till kök och badrum och massa annat smått:-) Im ska jag sy igen:-) Tycker det är urkul och roligt att ha gjort egna saker med till barnen:-) Bra tidsfördriv med i dessa väntans tider!! Kommer med lite bilder på sånt jag sytt:-) 11 dagar + idag och nu måste min positiva anda hålla ut till söndag då vi senast får träffa vår goding:-)

Få igång förlossning!

Bild
Så nu har jag prövat allt: # Ätit ananas # Druckit hallonbladste # Jobbat hårt och rört på mig # Vilat och fortfarande ingen bebis... (Bf+7) Så nu tog jag till det tunga artilleriet: # Putsat alla fönster invändigt/utvändigt på nedervåningen Vi får se nu då!!! Detta inlägg skrivs ju såklart med glimten i ögat då det inte är svårare än att bebis kommer när den är redo:-)

Längtar..

Bild
Bf+6