Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Vi byggde in poolen i altanen🔹🔹

Nu kommer ett somrigt inlĂ€gg mitt i julen men jag har lĂ€nge velat skriva om hur vi byggde in vĂ„r power steel pool i vĂ„r altan. Nu har Ă€ven fler lĂ€sare önskat fĂ„ bilder sĂ„ dĂ„ passar det bra att skriva om hur vi gjorde😊

Det kÀnns som att det har varit ett lÄngt pÄgÄende projekt att bygga in den hÀr poolen. Problemet med just den hÀr poolen Àr att stödbenen gÄr i vinkel utÄt vilket gör det till ett projekt att bygga in den.


Vi började med att stÀlla poolen pÄ sin rÀtta plats för att sedan bygga altanen runt poolen. Jag lÀnkar till en kort video med bilder pÄ det bygget:

http://krissieshemlisar.blogspot.com/2019/07/steel-adobe-ground-pool.html

DĂ€refter började vi bygga pĂ„ altanen, tror vi grĂ€vde ner ca 50 betongplintar till alla 90×90 stolpar, hela bygget Ă€r ca 80 m² och vi Ă€r helnöjda med att vi byggde sĂ„ stort frĂ„n början. Jag lĂ€nkar till Ă€nnu ett inlĂ€gg pĂ„ hur altanen vĂ€xte fram:

http://krissieshemlisar.blogspot.com/2020/01/vi-bygger-till-altan-med-stort-pooldack.html

NÀr det var dags för att bygga in poolen hade vi redan funderart lÀnge pÄ hur konstruktionen skulle se ut, men utan en klar bild pÄ en lösning. Benen var inte lÀtta att bygga runt. Vi var oroliga för att det inte skulle bli stabilt men till slut hittade vi en riktigt bra lösning som blev stabil och fast, Àven dÄ flera vuxna stÄr pÄ det!


Vi anvĂ€nde de oss av stolparna som dĂ€cket Ă€r byggt pĂ„.  Vi kapade 90×90 stolparna till önskad höjd för att kunna klĂ€ in det fĂ€rdiga bygget. Vi anvĂ€nde bĂ€rlinor för att bygga "lĂ„dor" som skulle bli trappan upp till poolen.



NĂ€r stommarna var klara klĂ€dde vi in det med trall, satte lister och monterade fast stegenđŸ€—đŸ€©



Vi blev sĂ„ nöjda med bygget och vi lĂ€ngtar till pool sĂ€songen ska starta igen. Mina medelhavsvĂ€xter övervintras i kĂ€llaren och till vĂ„ren ska kanske nĂ„gra nya palmer fĂ„ flytta in😊🌮

Vi tĂ€nkte koppla in vĂ€rmare till vĂ„r jordvĂ€rme och nere i kĂ€llaren finns fĂ€rdiga utgĂ„ngar att koppla pĂ„ vĂ€rmevĂ€xlaren. 

Hoppas inlĂ€gget Ă€r till hjĂ€lp och kommentera gĂ€rna i bloggen om jag ska lĂ€gga till nĂ„got😉

Vi ses đŸ„°








Kommentarer

Anonym sa…
Lyckades ni fÄ till att poolen blev helt jÀmn med markytan?
Krissie sa…
Ja den Ă€r helt jĂ€mn men i ett hörn har vi missat en Sten under marken som puttar upp ett ben nĂ„gon cm nĂ€r hela poolen lade till sig, synd men inget som bekymrar oss😊

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvÀrd eller dÄlig?

Sy babymössa mönster