Lussebullar med mandelmjölk/havremjölk (mjölkfria)
Sååå goda:-)
Årets Lussebullar blev de bästa någonsin:-) Nästa gång ska jag testa bara mandemjölk! Nu är vi snart ikapp igen efter alla sjukdomar och händelser här hemma...
Recept:
200g mjölkfri smör (Carlshamns)
2,5 dl havremjölk
2,5 dl mandelmjölk
50g jäst
2 dl socker
1 ägg (kan uteslutas)
2pkt saffran
Lite salt
ca 13 dl mjöl
Olja till utbakning
Vi skippar russin.
Gör såhär:
Jag kör i min bakmaskin. Krossa socker och 2 pkt saffran. Smält smör och blanda i vätskan, värma till fingervarmt. Blanda ägg, saffransblandningen, salt i en bunke. Tillsätt jäst (färsk jäst smulas sönder och blandas ut med vätskan, torrjäst blandas med mjölet). Tillsätt vätska. Tillsätt mjöl. Degen jobbas i 8 min till man fått en deg som fortfarande är lite klibbig. Låt jäsa till dubbel storlek under plast. (Täck över med folie).
Vänd ut degen, dela i 4 delar, och varje del i 8-10 bitar. Forma lussekatter:-) Jag bakar alltid ut i olja.
Låt jäsa.
Pensla med ägg och in i ugnen i ca 10min. Varmluftsugn, 175-200 grader.
Nu har du saftiga, mjukt lussebullar, ta ett bett:-)!!

Årets Lussebullar blev de bästa någonsin:-) Nästa gång ska jag testa bara mandemjölk! Nu är vi snart ikapp igen efter alla sjukdomar och händelser här hemma...
Recept:
200g mjölkfri smör (Carlshamns)
2,5 dl havremjölk
2,5 dl mandelmjölk
50g jäst
2 dl socker
1 ägg (kan uteslutas)
2pkt saffran
Lite salt
ca 13 dl mjöl
Olja till utbakning
Vi skippar russin.
Gör såhär:
Jag kör i min bakmaskin. Krossa socker och 2 pkt saffran. Smält smör och blanda i vätskan, värma till fingervarmt. Blanda ägg, saffransblandningen, salt i en bunke. Tillsätt jäst (färsk jäst smulas sönder och blandas ut med vätskan, torrjäst blandas med mjölet). Tillsätt vätska. Tillsätt mjöl. Degen jobbas i 8 min till man fått en deg som fortfarande är lite klibbig. Låt jäsa till dubbel storlek under plast. (Täck över med folie).
Vänd ut degen, dela i 4 delar, och varje del i 8-10 bitar. Forma lussekatter:-) Jag bakar alltid ut i olja.
Låt jäsa.
Pensla med ägg och in i ugnen i ca 10min. Varmluftsugn, 175-200 grader.
Nu har du saftiga, mjukt lussebullar, ta ett bett:-)!!
Kommentarer