Lillsessans sovrutiner 0 mån- 2 år!!

Så här gjorde vi:-)

Finns det något mysigare än att ligga i sängen och titta på ditt lilla underverk!

När lillsessan kom hem från BB sov hon i vår säng tills hon blev 4 månader, åå det var så varmt och gott att ha henne nära och smidigt på nätterna när man skulle amma!
Vid fyra månader märkte vi att vi inte kunde sova ordentligt så lillsessan fick börja sova i sin egen säng bredvid mamma och pappa och det funkade kanon. Vi tror att det var bra att hon vande sig tidigt vid sin egen säng så hon kunde lära sig att bli trygg i den:-)

Vid 6 månader flyttade vi ut sängen från vårt sovrum till hennes rum för att hon skulle bli trygg i sitt rum och även det funkadde jättebra!
På dagen sov hon i en liten resesäng i vardagsrummet där hon blev van vid alla möjliga ljud när jag städade, TV:n var igång och när jag lagade mat i köket:-)
När hon skulle sova inför kvällen somnade hon väldigt olika.
Ibland somnade hon i sin graco gunga, ibland framför TV:n i min famn och ibland i sin säng i vardagsrummet!

När hon blev runt 8 månader började vi med tydliga nattrutiner då hon fick somna med sin kvällsvälling i sängen till en barnskiva med barnsånger. Det fungerade super. Vissa nätter ville hon inte somna men vi lät henne försöka och oftast gjorde hon det snabbt, goa unge. Så duktig!!
Blev hon ledsen var vi alltid snabba med att kolla till henne så hon mådde bra men lät henne ligga kvar och då somnade hon om igen:-)

När hon blev över ett testade hon oss ibland och ville absolut inte somna och var arg och ville ner igen men vi brukade då gå upp och stoppa om henne och kolla till henne så allt var bra och gå ner igen! Då lärde hon sig att vi finns där om hon ville något men när hon var trött och skulle sova så fick hon vara kvar i sängen.
Lillsessan har alltid varit trygg i sin säng och somnat av sig själv utan att bli ledsen. Med undantag om hon inte mått bra eller börjat drömma så har hon alltid fått komma ner igen och vara med oss så länge hon ville!
Ibland ville jag ha henne i min säng för jag saknade henne men då somnade hon inte utan sa:
- sova säng!!
Då fick jag bära henne till hennes säng i sitt rum och då somande hon med en gång:-) Men men myset då??:-)

Nu när hon är över två och sover i juniorsäng läser vi alltid tre fyra böcker och sedan somar hon själv när hon är trött! Så duktig!

Lillsessan du är toppen!!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster