Kläcka ägg i äggkläckningsmaskin

Så här gör jag....

Nu har vi startat upp vår kläckare här hemma. Å vet ni vad den är fylld med?

Jo är ni med?
Kalkon ägg!!!!!!☺☺☺

Vi köpte dem från en gård i närheten och igår åkte de in i kläckaren. Vi kläcker först och främst för att kunna slakta själva. Vi äter alltid kalkonmiddag till julen och det är så mycket mer kött på en kalkon än på kyckling.

Vi hade gärna haft ett par här hemma med som skulle få bo med hönsen och ge ägg. Kalkoner är ju himla coola med och de skulle passa så bra här med oss på gården

Mer om kläckning:

Jag började med att tvätta rent kläckaren och körde den ett dygn innan för att se så den fungerade som den skulle. Värmen är inställd på 37,8 grader och just nu ligger luftfuktigheten på 45%! Luftfuktigheten ska upp till 70% dag 25. Det för att kycklingen lättare ska kunna ta sig genom det hårda skalet. Vi följer äggen med spänning.

Kalkon ägg ruvas i 28 dagar
Höns ägg ruvas i 21 dagar
Myskankägg ruvas i 34 dagar

Här har jag läst mer ingående om kläckning!!

Just nu ser det bra ut men jag har lite svårt att behålla den här luftfuktigheten, någon som har tips om detta eller om nu har erfarenheter om kläckning överlag, skriv jättegärna några rader!!

Bilder och nyttig läsning om kalkoner
Bilder och nyttig läsning om myskankor

Lilla ägget är från Autralorperna och det prickiga är kalkon ägg




Så spännande det ska bli att följa den här processen!

Håller samtidigt på och byter pinnar på hönsgården, hönsen leker gärna utanför medan jag fixar till deras gård😊

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster