Få ett mejl när ett nytt inlägg publiceras

fredag 10 februari 2017

5 bra anledningar att skaffa höns


Håll i fjädrarna ......

🐥1
Första anledningen är ju såklart det som först lockar folk till att skaffa höns. De goda äggen med den finaste gula äggulan som går att få tag på. Den som vill slakta själv får också äta kött från djur som är uppfödda helt enligt uppfödarens villkor. Du vet helt enkelt vad du låter sina höns picka i sig.        


🐥2
Den som tycker om att odla och plantera får utöver ägg och kött även en massa fin gödsel som man lätt tar vara på inför kommande årets odling. Höns gödsel är för kraftig för att kunna användas direkt. Låt den brinna fört. Eller låt lite gödsel stå i vatten ca 1 vecka, späd en del av det i mer vatten och vattna med det i landen.


🐥3

Pasta, ris, bröd och överblivet från köket är sånt som höns gärna pickar i sig. De kommer springandes med en väldig fart när du kommer med en bytta köksrester till dem. Känns så gott att slippa kasta mat i onödan! 


🐥4

Hönsen hjälper till med jobbet i trädgården. Låter man dem gå fritt rafsar de gärna runt bland träd och buskar. Jobbar man ute är man aldrig ensam då hönsen är sociala och nyfikna på det som händer och sker. De håller oss sällskap på gården helt enkelt.


🐥5

Vill man utöka sin flock finns det så många härliga raser att välja bland. Det går bra att köpa ägg från andra raser och låta sin ruvhöna ruva fram nya små kycklingar. Den som har kläckare kan stoppa dem i kläckaren och följa processen i köket. Dag 21 när det är dags för kycklingarna att kläckas är otroligt spännande😊. En dunig liten kyckling är ju så underbar!Finns en hel del att läsa om höns i högerspalten här på bloggen....                             


Inga kommentarer: