Få ett mejl när ett nytt inlägg publiceras

söndag 11 oktober 2015

Renovera tvättstuga

Äntligen är vi igång igen☺

Efter ett långt uppehåll är vi redo att ta tag i lite husrenovering igen. Vi börjar lite försiktigt med att göra klart i tvättstugan. Förra året började jag med väggar och tak och nu ska vi måla golvet.  Vi har blåst ut källaren med vår nya avfuktare och vi märker en enorm skillnad. Källaren känns torr och luktar fräscht. Innan kunde vi uppleva att det var kallt och ruggigt. Avfuktare n har också dragit ur mycket vatten och resultatet är just den fräscha känslan. När tvättstugan är klar kan jag äntligen börja hänga tvätt.

Så i eftermiddag börjar mannen slipa och måla golvet,  under tiden drar jag och barnen på kalas.
Sen ska vi hänga upp tvättlinor, bygga ett bord,  måla en hylla vit,  måla åbäket ( a.k.a det fula tvättstället) och fixa lite fina märken på väggarna.

Sen kör vi vidare med rummet nedanför trappan,  det första vi ser när vi kommer ner.  Där ska väggar slipas och målas,  golv målas,  fixa ny ytterdörr,  måla tak,  element och sen ska vi ha rummet som datarum. Sen ska jag avsluta med att måla trappan vit och köpa mattor till varje trappsteg. Kommer bli en helt annan känsla i hela källaren☺☺☺

Längtar,  men först tvättstuga,  en sak i taget!! ☺

Lite bilder på hur det ser ut idag :

Rummet nedanför trappan,  rakt fram är pannrummet som vi inte gör något med mer än bygger ordentliga hyllsektioner. 
Här ska datorn stå,  frysboxen ska in gamla källaren vilket är genom dörren rakt fram. Den är helt tom idag efter de nya rören lagts ner. 
Bakom mig nedanför trappan finns en ytterdörr som ska bytas ut mot en rejäl dörr. 
Till höger ligger tvättstugan,  här syns också hyllan som ska målas vit. 
Här ska också rören och elementet målas. 
Tvättstugan 
Hejja hejja....

Inga kommentarer: