10 december 2017

Slakta kalkoner

Vi slaktade våra första kalkoner...



Igår var det dags. Kalkonerna som vi har är blandraser av But (British United Turkey) och Bronzkalkonen. De har blivit ca 6 månader gamla och igår slaktade vi de två första tupparna.  De hade uppnått en slaktvikt på ca 9 kilo och kändes helt perfekta i storlek. Efter plockning, rensning och tvätt är de nu nedfrysta hela i frysboxen.

Till jul blir det helstekt kalkon i ugn och vi ser verkligen fram emot att få äta kalkon som vi vet har mått gott. De växer upp på bra mat, i stora utrymmen och har fri tillgång till en stor utegård.


Vi kommer slakta en tupp till och kvar blir en tupp och två hönor. Dessa kommer att dela bostad med våra Australorper. Kalkonhönorna har i veckan börjat lägga ägg. De första äggen var lika stora som hönsägg men den sista har ökat i storlek. Äggen är ljusa med rosaröda prickar på. Så fina❤.


Är det fler läsare som har kalkoner? När slaktar ni och hur använder ni äggen? Så kul om ni delar med er❤          🦃        🦃

Trevlig andra advent allihop🎄

Inga kommentarer: