Få ett mejl när ett nytt inlägg publiceras

torsdag 29 maj 2014

Gården 1960

När vi flyttade in i huset fanns ett gammalt flygfoto kvar i huset från 1960-talet som visar hur gården såg ut då! Vi har fotot i hallen och vi tycker verkligen om den:-)
Vi skulle vilja återskapa mycket av det som var då, bland annat känslan av att ha en trädgårdsdel runt huset och en gårdsdel mot stallet.

På bilden kan man se ett gammalt staket som ramar in gräsmattan och runt huset finns fruktträd och en liten lekstuga. Vi har planer på att hägna in gården för att det är ett måste när man har små barn, och varför inte göra staket runt gräsmattan som vi alltid velat:-) Första planen var fårstängsel över hela gården, men istället blir det staket vid gräsmattan med kombination fårstängsel längs buskar och på baksidan. På sikt blir det här kanonbra:-)

Om man tittar vid stallet syns den gamla hönsgården vid syrenerna med hönsen:-) precis där vi har vår gård idag, men nu är syrenerna högre!

Bakom stallet var det åkermark, idag har vi planterat våra fruktträd där. Vi valde att ha dem där för att ge dem plats och för att slippa fallfrukten nära huset...

Älskar vår gård, vi har fria händer att förändra den som vi vill och vi kan bygga och renovera efter våra drömmar, härligt:-)
Vi har många planer och många år på oss att förverkliga dem:-)4 kommentarer:

Janina sa...

vad kul att ha ett gammalt foto på gården, skulle jag med velat haft här hemma! det blev lite nytt här också med en header, piggar upp lite att ändra om ibland hehe, fint!

Kristina Stenebo sa...

Ja det är kul att ändra lite:-)
Gårdsbilden är rolig att ha:-)
Hur gammal är er gård?

Janina sa...

ja du, det finns verkligen historia här som jag har fått höra lite om av tidigare ägarna, huset är ca 100 år gammalt, speciellt att bo såhär :-)

Kristina Stenebo sa...

Vårt är med över 100 år, byggdes i slutet av 1890 talet och gården var förr i tiden uppstyckat i mindre soltattorp:-) sitter precis och läser din blogg:-)