Middagstips
Idag lagar jag en av mina favoriträtter från Ungern. En köttgryta med tomatpuré och vitlök. Jag hade en hel karré hemma som jag strimlade i små bitar. Dessa steker jag i omgångar i järngrytan i olja (viktigt att steka tills köttet får en fin röd färg och fettet smälter ner i grytan). Vid sista stekningen tillsätter jag ca 1,5 msk tomatpuré och fräser lite och blandar sen i resten av det färdiga köttet. Salta och peppra (ganska mycket peppar). Sedan täcker jag med vatten och låter det koka till köttet blir mjukt, minst 1 tim. Mot slutet pressar jag i vitlök. Allt är en smaksak. Gillar man mycket tomatsås anv man mer tomat, samma med vitlök. Klart:-)
Mamma friterade alltid potatistärningar till detta, vilket är godast. Idag tar jag en genväg i förkylningen och kör pommes på plåt;-) Servera med isbergssallad, tomat och gurka.
Berätta gärna hur ni tyckte det smakade när ni provat på den här enkla ungerska rätten:-)
Kommentarer