Årstider

Alla lika fina....

I morse tog jag en härlig bild på markerna, solen skiner och värmer upp frosten och korna betar i hagen. Än hittar de grönt gräs men snart är det dags för dem att flytta hem till stallet igen. Hönsen börjar snart värpa mycket igen så snart de ruggat färdigt.

Alla årstider har sin charm och vi ser tydligt hur allt förändras här hemma i det lilla röda ute på landet.

Hösten kommer med de allra finaste färgerna. Träden avlövas och löven skiftar från grönt till gult, rött och till sist brunt innan snön täcker dem med helt på marken med härlig vit snö. När träden fällt alla sina löv hör vi högt hur Tidan rinner och forsar där markerna slutar. Alla de nakna grenarna släpper genom ljudet mycket bättre. Hönsen ruggar nu och än njuter de av att leta efter maskar bland löven under syrenbuskarna. Skogen är full av alla ljuvliga svampar som bara väntar på att plockas. I helgen skördade vi ju en hel del gott:-) Spindelväven som täcker grässtråna är något alldeles extra, särskilt när de är fyllda av dagg. Veden som har torkat under hela sommaren är nu klar och väntar på den första eldningen. Vi tänder den första brasan vilken dag som helst!! Lukten från pannan sprider sig över hela gården. Ljuvligt:-) Tror att Hösten faktiskt är min bästa årstid, kanske för att vi flyttade ut till drömstället under hösten på flera år sedan! Å kräftorna, dem får vi ju inte glömma, kräftfisket och den första skivan är ju bara såååå bra!









Sen kommer vintern, när det är dags att krypa in och längta efter den första snön. Hela gården som täcks av ett vitt täcke och man kan känna hur lugnet sprider sig. Barnen längtar efter tomten och vi bakar lussebullar och julgodis så fort det bara går. Hönsen trivs inne i stallet och njuter extra av alla rester de får från köket. Känslan av att luffsa ut i den djupa snön fullt påklädd ut till vedhuset för att fylla på i pannan. Värmen och doften, kontrasterna av kyla och varmt är så härlig.
Barnens första snögubbe och pulkaåkning är alltid lika spännande och uppskattad:-)






Efter vintern kommer äntligen ljuset tillbaka och första dagen i solen då man kan öppna upp den tjocka vinterjackan och fylla på sig med solen är helt fantastisk. När man kan plocka bort allt som har med julen att göra och börja inreda med njusa färger i rosa, lila och turkost igen. Nere vid markerna börjar Tidan göra sig påmind igen och i vattnet forsar det snabbare och mer högljutt än någonsin annars. Hönsen springer runt av lycka på barmark och försöker sprätta i den än frusna marken. Senare kläcks den första kycklingen och påsken kommer. Vårens planeringar sätter igång i fruktträdgården, i rabatter och i krukor. När allt börjar knoppas och doften av allt liv sprider sig igen. Längtan infinner sig!!!





Några månader senare är sommaren här med sol, bad och massor av utelek! Vi plockar smultron, jordgubbar och njuter av våra långa cykelturer. Poolen fylls upp och med lite tur så badar vi hela sommaren:-) Vi grillar och sitter ute länge på kvällarna! Korna flyttar ut i hagen igen och njuter av det kraftiga gräset, hönsen hittar mask i stora lass och gräset färgar äggulan alldeles mörkgul, nästan orange!! Vi tar långa promenader ner till Tidan på markerna och plocka vackra blommor som växer på ängen! Hur ljuvlig är inte en riktig regnig varm sommardag!! Vi njuter!!!











Ett litet tag innan allt börjar om på nytt:-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster