Få ett mejl när ett nytt inlägg publiceras

måndag 7 september 2015

Inte ta något för givet

-Det här är livet, när man kan ligga och äta kakor (Lillsessan)..

Undrar hur man gör för att inte ta något eller någon för givet? Tror det tyvärr är så att den lärdomen kommer från livets hårda skola. När man får erfara sånt som skrämmer en som mest eller när man tvingas möta händelser som inte har någon genväg, utan bara raka vägen fram genom det tuffa. Djupa tankar från en mamma som verkligen njuter av det enkla i livet och stunderna med de bästa man har. Senaste dagarna har lillprinsen skrämt oss rejält med en förkylning som satte igång oroväckande reaktioner i kroppen, men efter sjukhusbesök och utredningar visade det sig att vara en normal reaktion av kroppen när den kämpar mot alla följder en förkylning kan ge. Som förälder är man alltid bra på att tro det värsta och det tar lång tid innan man kan förlika sig med sånt man inte kan påverka. Tror det är precis det som man skriver under på när det lilla barnet kommer ut ur magen, att man alltid kommer vara orolig, vaksam och göra det allra bästa man kan för att finnas där för sitt lilla barn:-)
Även mammadagarna börjar gå mot sitt slut och snart kan jag inte längre vakna varje morgon och bara ta dagen som den kommer med mina tre älsklingar. Passar på att hitta på roliga saker med barnen och ta det enkelt innan jobb, schema och förskola sätter igång på allvar:-)

Idag packade vi en enkel picknickväska med frukt, kex och vatten och sen bar det av på en långpromenad till skogen. Vi var borta i 1,5 timme och vi hade hur mysigt som helst. Lillsessan var grym som gick hela vägen utan all klaga. Lillprinsen åkte vagn och njöt av systers alla påhitt under färden. 

Lillsessan fick med sig en ordentlig stensamling med guldstenar, glitterstenar och vita och gröna magiska stenar. Lillprinsen hade roligt med att plocka blommor och pröva sina snabba ben på skogens ojämna mark. Tänk så roligt man kan ha i skogen:-)!!!!!

På vägen hem dröjde vi länge vid en liten bäck och vi kastade stenar och lyssnade på hur det lät när stenarna träffade vattenytan. Lillsessan kom på att det lät mest när man kastade många stenar samtidigt och lillprinsen lärde sig att kasta och träffade vattnet flera gånger:-)
Hejja hejja!!!

  
Stensamlingen 

Skogen är härlig!!

Plopp ner i vattnet..2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Väldigt fint skrivet den berör mitt hjärta min lilla sötnos!!!
Kram mm

Kristina Stenebo sa...

Tack, nu blir jag 😊 kramar