Shephards Pie och det här med grönsaker

Lätt och gott:-) självklart en fuskvariant eftersom det inte är lamm men köttfärsås med potatismos får räknas:-) Lillsessan älskade det och åt bra!

Det här med grönsaker är ju intressant! Vi har alltid varit noga med att ha grönt framme som alternativ och för att lillsessan ska få i sig nyttig kost! Hon älskar grönsaker och vi har ett tag fått ställa fram grönsakerna efter halva måltiden för att hon ska få i sig mat med:-)
Sista tiden har vi slarvat med det gröna och då har vi märkt att hon heller inte velat ha när vi kom på oss själva, hon har slutat gilla det helt enkelt. Skrämmande men intressant för det tyder ju på att det ligger i våra (vi föräldrars) händer att våra barn växer upp med varierad kost!!!

Vi ( min man och jag) har alltid tänkt att vi ska ha grönsaker som alternativ på bordet och det är inget tvång att smaka men att det finns att smaka. Äter vi bra med grönsaker kommer barnen till slut bli nyfikna, det ser jag på jobbet ( är förskollärare) att om vi vuxna äter mycket grönt, gör barnen med det. Å det stämmer!!!

Så ikväll blev det ett litet grönfat till middagen:-) och grönsakerna gick ner med god aptit:-)

Ska bättra mig:-)



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster