Koliktankar

Tänkte jämföra lite hur det var med lillsessan för tre år sedan och hur det är med lillprinsen.

Lillsessan
Hon fick hemska röda utslag i hela ansiktet och på bålen. Hon skrek mellan 5, 6 till 9 varje kväll i två månader. Till slut vaknade hon alldeles kladdig bakom öronen på morgonen. Först trodde vi att utslagen var hormonet och att det skulle gå över. Skriken på kvällarna tänkte vi kolik och med råd från bvc började vi med miniform och semperdroppar. Det hjälpte inte och vid ett bvc besök såg de direkt att allt visade på komjölkpritein överkänslighet. Utslagen, kladdet och koliken.
I denna process fick jag mindre mjölk och fick gå över på Althera, mjölkfri ersättning.

Lillprinsen
Allt började med en oro i lillprinsens sovning och vid amning. Han kändes orolig. I samband med ont i magen på kvällarna och röda utslag kände vi igen alltihop. Vi började med miniform och semper som vi tyckte hjälpte. En vecka senare blev magonten värre och skriken intensivare. Då slutade jag med komjölken. Bvc sa att det kan bara vara kolik med omogna tarmar och behöver inte vars komjölken ( vi har samma sköterska som.med lillsessan, en som vi har förtroende  för:-)), utslagen kan vara hormoner. Men vi beslöt oss för att sluta med komjölk. En vecka senare med hemsk kolik och lite egna efterforskningar började jag med ren mat. Nu lite mer än två veckor senare ser vi ljuvliga resultat.

Har vi lyckats bespara lillprinsen magonten, utslagen och skriken på så kort tid är det ju fantastiskt:-)
Vi får se hur kvällen blir!!

Jag kan inte säga vad allt beror på men jag vet att vi hade hemska kolikskrik varje eftermiddag/kväll och efter vi tagit bort mjölk, vete och gasbildande har vi inget skrik och idag är utslagen bättre!! Lillprinsen är inte orolig alls:-)
Ska följa upp detta med bvc om en vecka!

Kommentarer

Anonym sa…
Bra! Bra! Bra! Hurra det ser ut att maten har löst gåtan.
Grattis!!! Bra jobbat!
Kram MM
Krissie sa…
Tack MM, det är så skönt att han mår bra igen:-)Kramar

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster