Vardagen och det där lilla extra:-)

I förrgår satt jag i soffan med dator i knät, lillsessan bredvid mig med sin platta i knät och hon tittar på det gamla vanliga. Inte barnprogram här inte utan, klipp på Youtube om bakning, hur man gör cupcakes, Tina bakar och Play Doh när de gör glass, kakor och cupcakes:-) Detta är hennes stora intresse visar det sig! Hon är fast och så intresserad av hur de gör, formar och dekorerar. Riktigt fascinerande:-)

Hon sitter bredvid mig och säger som alla barn:
- mamma, den vill jag ha!
- snälla kan jag få den!

Mamma svarar:
- va bra att du säger vad du vill ha, du får önska en sån av tomten kanske (det har ju precis varit en massa kalas här hemma, tyckte jag)

Vi köper småsaker och sånt hon vill ha ibland men större presenter sparar vi till kalas och tomten. Sen får hon sånt hon behöver såklart för att vardagen ska fungera på ett roligt sätt, gunga och saker ute att leka med och så:-)

Sen började jag fundera på att detta stora intresse kanske inte är kvar när det är jul och hon har ju faktiskt suttit i månader och tittat på dessa klipp. Frågar mannen som kom med ett himla bra förslag:

- Vet du vad, imorgon åker vi in till leksaksaffären och så får du välja ut nån Play Doh sak som du önskar dig!!

Lillsessan:

-Jaaaa pappa, det vill jag:-)

Underbart och eftersom vi inte brukar handla massa leksaker till henne spontant (hon har massor) eller köpa det hon pekar på så blev detta en stor grej:-) Härlig att få ge henne detta lilla extralyx i vardagen!!



Vi var inne i leksaksaffären LEKSAKER i Skövde och de har ju såå mycket att välja på. Bara att gå runt och titta är ju en fröjd, både för oss och Lillsessan:-)

Lillsessan valde ut ett stort Play Doh paket med många olika verktyg och deg i olika färger:-)

Hemma var hon snabb med att öppna paketet och hon hade stora planer:-)

Verkstaden var igång och hon gjorde skapelse efter skapelse, här en milkshake i rosa och gult:-)
Hon kom igång så fort så vi märkte inte ens att hon en timme senare fortfarande hade ytterskorna på sig:-)
Vi hade himla roligt med henne vid köksbordet, men det visade sig snabbt att hon var kunnigare på Play Doh än pappa och jag:-)
Egentligen är det ju roligare att köpa sparsamt i vardagen för då förväntar hon sig inte det och hon uppskattade det såå. Hon förstod verkligen att det här var lite utöver det vanliga och hon blev ju så glad. Det blev en grej att både mamma och pappa följde med henne och hon fick gå runt i affären och berätta om allt hon tyckte om:-) Sedan betalade hon så stolt i kassan:-) Skoj hade vi nog allihop:-)

Hur gör ni när barnen önskar och önskar saker!!! Handlar ni mycket i vardagen eller sparar det till speciella tillfällen??


Kommentarer

Janina sa…
Kian ska prompt titta på youtube och bara på filmklipp med leksaksBlixten, när nån plockar ihop en blixtenbil och bilbanor..helt fascinerad är han haha..
Krissie sa…
Hehe, de lär ju sig mycket när de tittar:-)Härligt att se vad de är intresserade av:-)

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster