Framåtvänd-bakåtvänd bilbarnstol

När ska man vända egentligen?

Vi har en Britax Multi Tech 2 till lillsessan och den har hon använt sen hon var 9 månader och ska kunna använda till hon blir ca 6 år. Just nu sitter hon bakåtvänt (hon är 3,5 år) och så ska hon färdas till hon blir 4 år. Jag vet att det är det säkraste sättet eftersom små barn är inte redo att vändas. Det handlar om skadorna i en ev krock då deras huvud fortfarande är för stort i förhållande till kroppen och nacken orkar inte stötta upp än. Enligt trafikverket står det så här: "Små barn som åker i framåtvända barnstolar löper fem gånger högre risk att dödas eller skadas svårt, jämfört med barn i bakåtvända bilbarnstolar. Därför ska du inte vända ditt barn för tidigt".

Vi kör ofta till Skåne och jag tycker att det börjar bli jobbigt för lillsessan att sitta bakåtvänt då hon inte kan sträcka ut sina ben ordentligt. Var inne på Babyproffsen och frågade om man kunde göra något för att få henne att åka bekvämare. De svarade: 
- Bakåtvänt är säkrast så ni får välja mellan komfort eller säkerhet!

Det är ju inte svårt att välja såklart men glömde fråga dem om man kunde justera stolen på något sätt, hittar nämligen inte manualen...

Hur gör ni?
Någon mer som har samma bilbarnstol?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster