Gravid v32

Nu har jag kommit en liten bit till på vägen och jag mår lite bättre nu. Vilan gör mig gott, men fortfarande kommer sammandragningarna efter bara en liten stund ur soffan/sängen. Tråkigt men känns som jag har kommit långt ändå för jag har fortfarande kvar bebis i magen, 1 månad efter att sammandragningarna började.

Det är så många som frågar mig varför det helt plötsligt kommit och jag kan ju inte svara på det. Förra graviditeten var helt annorlunda. I v 41 sprang jag upp och ned i trapporna för att sätta igång det hela...
Jag frågade barnmorskan (var på kontroll igår) och hon hade inget givet svar, mer än att det bara blir så och att alla graviditeter är olika!! På kontrollen var allting fint och hjärtljuden såg fina ut:-) Härligt, det är allt jag behöver höra:-)

Vi hade lite intressanta diskussioner. Vi pratade bland annat om var att bebis låg med stjärten ner just nu och att den också fick ligga precis som den ville! Dock i v 36 skulle den ha vänt sig i rätt läge med huvudet ner. Har den inte vänt sig rätt tills dess skulle de kolla mått på mitt bäcken och om det får plats blir jag erbjuden att föda vaginalt/ alt kejsarsnitt. Får det inte plats blir det planerat kejsarsnitt direkt. Intressant att veta hur de jobbar. I mitt fall tror jag säkert att bebisen kommer lägga sig rätt om tills det är dags och att det inte ens blir tal om detta, men man vet aldrig....
Barnmorskan tyckte jag skulle vara försiktig och ta hand om mig själv till v 36, efter det var det ingen fara om jag började röra på mig mer. Dock är mitt mål självklart 38 fullgångna veckor, helst 40!!

Bebisen är idag ca 29 cm och väger omkring 2 kilo, den är så aktiv och det bubblar så i magen så jag blir nästan sjösjuk till slut. Många volter och övningar blir det i magen:-) Jag älskar känslan av att vara gravid och fast det är mycket sammandragningar så är vi så förväntansfulla allihop. Ni vill vi se vem det är som busar därinne:-) Lillsessan vill köpa nappar och presenter till bebisen nu och hon tycker vi ska ha kalas med tårta när den kommer, och självklart önskar hon att de ska dela säng med:-) Älskade storasyster:-)





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster