Spjälsäng till bebis

Nu har vi tagit fram lillsessans gamla spjälsäng GULLIVER från IKEA. Den har vi varit jättenöjda med:-) Senaste tiden har den fungerat som en liten soffa inne i lillsessans sovrum (kolla länken Växasäng på plats).
Den är så bra för man har ju olika lägen som man kan byta till när de växer och när det är dags att ta bort spjälsängen kan den fungera som en liten barnsäng innan växasängen blir aktuell:-)
Lillsessan prövade självklart sängen när vi gjorde ordning den till spjälsäng och hon hade en jättebra ide om hur vi skulle sova sen:

- Mamma, du och pappa kan sova stora sängen och jag och bebisen kan sova tillsammans här!!!!
Underbara flicka som längtar efter att bli storasyster:-)

Nu är den på plats och så får vi se hur vi sover. När lillsessan kom hem med oss från BB sov hon mellan mig och min man första månaderna, när hon blev 3 månader började vi lägga henne i spjälsängen. Dels för att vi ville att hon skulle blir trygg i den och för att vi skulle få sova bättre. Hon rullade ju alltid in mot mannen och somnade så gott nära honom:-) Jag vet att vi var så noga med att göra nattamningen i rummet med endast en liten lampa tänd för att hon inte skulle få för sig att det var morgon, vi bytte snabbt blöja och sedan sov hon vidare! Det jobbiga som jag minns var denna rapning som tog såån tid. Vi var så noga med att rapa ordentligt så hon inte skulle få ont i sin mage och jag minns att matningen kunde vara över rätt så fort och hon blev mätt, men denna rapning kunde ta evigheter.... Men tror ändå det var viktigt för att undvika magstrul! Vi har nog ändå haft bra nätter:-) Hoppas det kommer gå lika bra med denna lilla bebis! När lillsessan blev 6 månader flyttade vi in sängen till hennes sovrum och sedan dess har hon sovit gott på rummet, med vissa jobbiga perioder såklart men mest har vi upplevt att hon varit trygg i sin säng!

Nere i vardagsrummet hade vi en resesäng uppställd där hon sov på dagarna om hon inte tog en lur i sin Graco Gunga:-)

Undrar hur vi kommer lösa det nu när vi har en storasyster som härjar och leker:-)

Hur har ni gjort med sovningen och nattrutiner?

Spjälsängen
Laban och Labolina
Sötaste små skorna
Graco gungan


Kanske gillar du:

Lillsessans rum
Från spjälsäng till barnsäng
Växasäng på plats
Att boa inför förlossning och bebis
Min inköpslista till bebisen
Natalies dagbok

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster