Rampool barnskydd??

När lyckan över att ha fått upp poolen har lagt sig ersätts känslan istället av oro och funderingar över säkerhet. Visst lillsessan kan bottna i poolen och vattnet går till axlarna på henne. MEN, om hon halkar till, vilket hon gjorde när hon testade så hade hon inte en chans att komma upp utan vår hjälp. Vi stod såklart precis hos henne, men tänk om hon klättrar i när vi inte står intill. Hon är ju otroligt fiffig och kommer ju själv på att hon kan hämta stolar /lådor att stå på. Man ska aldrig underskatta ett barn!!
I poolen är drunkningsrisken hög utan en vuxen intill. På poolen står det tydligt att barn inte får vistas i poolen utan vuxen och man lämnar ju aldrig ett barn i en pool, men om barnet smiter ut och hinner klättra i då? Eller om man är ute och leker och barnet smyger bort till poolen och klättrar i, det finns ju många alternativ till hur olyckan skulle kunna vara framme!

Jag och mannen har kommit fram till att vi kommer bara halvfylla poolen så går det till midjehöjd på lillsessan. Även om hon alltid är under uppsikt och tillsyn så har vi bestämt oss för att inte ta några risker!!!

Så nu till min stora förvåning, det finns ju inga barnsäkra överdrag till rampooler ovan mark??!!! Har ni sett att det finns så snälla hör av er till mig!
Hur gör ni andra som har rampool??
Vet att massor med småbarnsfamiljer är glada poolägare, hur tänker ni?
Läste lite på olika forum om att vissa använder poolskyddet, men det är ju bara till för att hålla det renare och för att bevara värmen. Snöret som finns runt det kan ju knytas åt, men det sitter absolut inte på så hårt att det bär upp vikt. Jag anser det vara värre om ett barn trillar i för då är risken att det trasslar in sig i skyddet istället. Vi väljer att köra utan poolskydd fast vi har ett.

Detta blev ett dilemma som vi löste med att inte fylla poolen mer än till midjehöjd på lillsessan men det är klart att vi önskar ju att vi kunnat fyllt det helt och dra över ett närskydd eller lock som är 100% barnsäkert när vi inte badar.

Skumt att det inte finns alltså!!!!

Vi kommer behöva tänka barnsäkert i många år framöver och vårt alternativ kommer nog att bli att bygga trädäck och bygga höga färdiga väggar med grind som vi kan låsa runt poolen!!

Bild lånad från Eurotoys



Kommentarer

Anonym sa…
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster